Årets Farve 2017

Årets Farve 2017

B56 Ametyst er Årets Farve 2017!
Farven er en let støvet lilla, som skifter mellem lilla og grålig, alt efter hvordan lyset falder på den, og alt efter hvilke andre farver den bliver sat sammen med.Farver skaber personlighed
Lige nu er der en tendens til, at farverne i hjemmet skal være mørkere, end vi ellers er vant til i Skandinavien, og da det også smitter af på vægfarverne, er det medvirkende til valget af Arets Farve i 2017.

”Én af årsagerne til at vi ser mørkere farver generelt i boligmoden er, at farver skaber personlighed. Med farver kan man skabe lige præcis den stemning, som man har lyst til, og der er danskerne blevet meget mere modige de sidste par år, og tør stå ved deres egen personlige smag,” siger vores farveekspert hos Dyrup, Annette Høj Vraa.

Ametyst som del af en klar samfundstendens
Stenen ametyst er kendt for, at tilføre den der bærer den mod, samt at den modvirker stress og skærmer mod skadelige udefrakommende virkninger. På den måde passer ikke bare farven, men også farvens navn ind i de ting der sker omkring os i verden lige nu. To af de store trends lige nu, som har været med til at vi sætter fokus på den lilla ametyst farve, er mindfulness og indre balance, samt tendensen til hulebygning, hvor vi trækker os ind i vores sikre baser, og skærmer os fra bl.a. overfloden af informationer og nyheder, som vi hele tiden møder på de online medier.Kombiner med andre farver - mørke og lyse
B56 Ametyst, som er en lidt mørkere farve, passer ind i en palet med andre mørke farver, men kan også bruges i en lysere palet, hvor den vil tilføre dybde til de andre farver.

Årets Farve 2017 fandt vi i Dyrup frem til ved det årlige i Global Color Trend Meeting som vi holder i samarbejde med vores kollegaer i vores moderselskab PPG.

Hvad er PPGs Global Color Trend Team?
PPG består af mange forskellige brands, som fabrikerer og sælger coatings til alt fra computere, biler, både og selvfølgelig vægge og træværk. Årets Farve og tilhørende trends identificeres af farveeksperter fra hele verden.  Én gang om året mødes alle PPGs farveeksperter på tværs af lande og industrier, for at tale farver og trends for det kommende år.