Inspiration

Årets Farve 2019 - Quiet ClearingÅrets Farve 2019 - En populær grøn, der hitter i boligtrenden
   

Hos Dyrup gør vi en dyd ud af at trendforske i innovative nye malingskvaliteter, men i allerhøjeste grad også i hvilke farver der vil være banebrydende i boligindretningen. Det er derfor med stor glæde, at vi for 5. år i træk kan præsentere Årets Farve. 

Ligesom i 2018, er Årets Farve 2019 i den mørke og mættede ende af farveskalaen. Farven hedder Quiet Clearing PPG1145-7, og det er en dyb mørkegrøn farve, der tager sig flot ud i forskellige rum - både på vægge og møbler. Årets farve passer nemlig til det hele i indretningen. 

Alt efter hvilke stilarter og farver den mørkegrønne farve sammensættes med, kan du opnå meget forskellige udtryk – lige fra afdæmpet elegance til livsbekræftende mod. Farven giver en sofistikeret markant kontrast til hvide lofter og paneler, men den spiller også flot sammen med fx en varm ravfarve eller en dyb rød.Den mørkegrønne farve er meget trendy, og vi garanterer, at du støder på Årets Farve 2019 mange gange i løbet af året.
 

En følelse af ro og harmoni

Man siger, at grøn er godt for øjet og har en dæmpende og rolig effekt på os mennesker, idet den giver de fleste associationer til naturen. Vi forbinder den samtidig også med ungdommelighed, håb og starten på noget nyt.

Med Årets Farve 2019 kan du tage et lille stykke af den beroligende natur med dig indenfor. Det siges, at farven har en healende kraft. Grøn er ideel, når du skal indrette med farver, da vi er vant til at se den overalt, samtidig med at det er en passiv og rolig farve. 

Netop derfor bringer farven ro til det rum, den bruges i. Quiet Clearing er en oplagt farve at anvende i soveværelset eller i andre rum, hvor der skal være en dæmpet stemning.

Faktisk er Årets Farve 2019 måske særlig anvendelig i soveværelset. En grøn flade er nemlig god for trætte øjne, og den virker dejligt beroligende og skaber balance. 
 


Indret med grøn


Det er ikke kun på vægge, du kommer til at støde på den mørkegrønne farve i 2019, men også på vamsede velour møbler, reoler, borde og stole. For slet ikke at snakke om de store grafiske planter, vi også i højere grad inviterer indenfor i boligen.Hvis du godt kan lide at indrette med kontraster, skal du bruge f.eks. ravgul eller magenta med den mørkegrønne farve. Årets Farve går godt sammen med mange forskellige farver i indretningen. 


Mørkegrøn er en af mange trendfarver i 2019


Ud over den smukke mørkegrønne farve har vi hos Dyrup udviklet en palet af 23 andre lækre trendfarver til 2019. Vi ved, at vi danskere ynder at gøre vores hjem personlige, og det kan netop gøres med nye farver på væg og møbler.

Hvis det bliver for meget med Årets Farve 2019 på en hel væg, kan du også gøre den til en del af indretningen med fx skåle og puder i den flotte mørkegrønne farve. Årets Farve, Quiet Clearing, er en del af vores farvetrends 2019. Her finder du både farver, der er støvede og mørke ligesom den mørkegrønne samt lyse støvede farver. Det er en hel palet af farver, du kan bruge i alle hjemmets rum. Du kan få tonet alle 2019-farver hos din lokale Dyrup-forhandler.

Læs mere om 2019 trends i trendfolderen eller på siden om farvetrends i 2019.