Farveværktøj

Indret med farver

Farveværktøj

 "60-30-10" - Et værktøj til farveharmoni 

Mange går med drømme om at indrette hjemmet med farver. For nogle kan det virke lidt uoverskueligt, at få valgt farver til hjemmet og derfor ender mange med hvide vægge. Hos Dyrup elsker vi farver og vi vil gerne guide dig på vej i dine boligdrømme. Derfor har vi udviklet et farvesystem du kan anvende som værktøj, når du skal indrette din bolig med farver. Farvesystemet hjælper dig med at skabe farveharmoni i din indretning - ligegyldigt hvilke og hvor mange farver du ønsker at omgive dig med. I al sin enkelhed er farvesystemet en vejledning i procentvis vægtningen af brugen af forskellige farver. Farvesystemet er udviklet efter "60-30-10" princippet.


Når nu anvender "60-30-10" princippet, skal du først kigge på rummet som helhed og alle dets forskellige elementer. Måske er der former, vægge eller andet der med fordel kan fremhæves med en farve. Det er vigtigt der er harmoni mellem rummets vægge, møbler og accesories. Når du vælger farver ud fra "60-30-10" princippet, så er du sikret en balance i rummets udtryk og det kan måske samtidig inspirere dig til, at være lidt mere modig med dine farvevalg.

Start med at vælge den de farver du gerne vil bruge i rummet. Sæt stemningen ved at fylde 60% af rummet med din primære farve. Tilføj derefter 30% med en sekundær farve, og giv de sidste 10% en accentfarve, som står i kontrast til de to forgående farver. 

På billedet nedenfor ser du, hvordan du med maling kan skabe liv i et hvidt køkøkken med 3 forskellige farver, uden at der opstår kaos og disharmoni. Den lyserøde lille væg mellem køkkenbordet og døren giver et særpræg i rummet og et flot modspil til de to grønne nuancer.

Husk farven på dit indbo

"60-30-10" princippet gælder ikke kun malede vægge, men også dine møbler og dit tilbehør i rummene - dvs. møbler, puder, tæpper, vaser og andet er alt sammen med til at forme det samlede udtryk i rummet. Har dit indbo ikke lige de rigtige farver, så kan møbler males - læs her hvordan du maler dine møbler. 

Ønsker du et meget rolig udtryk, så anbefaler vi at du vælger tre farver fra den samme side i vores store Voice of Colour farvevifte som du finder hos din Dyrup farvehandler. Brug "60-30-10" fra toppen og ned for et lyst udtryk eller fra bunden og op for et mørkere udtryk. Foretrækker du et mere dristigt valg, så kan du kombinere farver på tværs fra forskellige sider i farveviften. "60-30-10" virker i hele farveviften!

Find inspiration til hvordan du kan arbejde med flere farver her

Til dig der ikke kan få farver nok

Til dig der ikke kan få farver nok

Du kan altid få råd og vejledning hos din lokale Dyrup forhandler - Her kan du også købe vores store farvevifte, der indeholder mere end 2.000 flotte farver. Den er ideel til dig, der elsker at omgive dig med farver i din bolig. Find din lokale Dyrup forhandler her.