Inspiration

Ekspertråd: Farver i hjem med børnEkspertens råd: Et farverigt hjem for hele familien


De er kilder til ren glæde og hyppige hovedpiner: børn. Farveekspert fra Dyrup, og mor til to, Annette Høj Vraa kender selv til den følelsesmæssige rutsjebane. Moderne forældre er nødt til at være pragmatiske. Annette kommer med rådet: ”En måde at reducere hovedpinerne på, er at lade børn ned til 3 års alderen deltage i beslutningsprocessen, når der skal vælges farver til værelset.” 

Annette mener, at børn behandler ting bedre, hvis de bliver involveret. ”De skal lære at passe på ting og udvikle en følelse af værdi.” Men inden børnene formår at blive opmærksomme, vil pletter og snavs uundgåeligt finde deres vej op på væggene. ”Det er godt vi har Dyrup Mat & Vaskbar!siger Annette med et glimt i øjet, inden hun vender tilbage til emnet om børneværelser.
 

#instagrammable


Den teknologiske og ekspressive tid vi lever i, betyder at børneværelser har udviklet sig til kunstprojekter. Annette forklarer: ”Forældre har mere fokus på design og dekoration af sådanne værelser i dag. De ønsker at skabe de perfekte rammer til børnenes opvækst, så meget tid går med at få værelserne til at blive #instagrammable og skabe en hyggelig stemning.” 

Herudover er den traditionelle opfattelse af lyserød-til-piger-blå-til-drenge farveordning ikke længere gældende: beige, lysegrøn, og andre pastelfarver, der ikke er kønsspecifikke, foretrækkes. Hvorfor? Annette uddyber: ”Køligere farver, som blå og grøn, har en naturlig beroligende effekt, mens varme farver, som rød og gul, har tendens til at aktivere. Som forældre ønsker du ikke, at dine børn skal kravle på væggene, når de skal sove.” 

Tip: brug en vaskbar vægmaling, f.eks. Dyrup Mat & Vaskbar, i børneværelser eller legeområder for at holde væggene pæne i mange år.
 

 Bevar et stilrigt hjem


Når det kommer til værelser, der bruges af hele familien, som køkken og stue, anbefaler Annette at opsætte tydelige grænser. ”Skab et behageligt og aflukket legeområde til børnene, find farver der matcher til resten af interiøret, og lav træbokse malet i den samme farve som væggen, så du let kan pakke legetøjet væk.” På den måde vil det være meget lettere at holde huset stilrigt og rart at bo i.


 


Start i dag


Kan du ikke vente med at komme i gang? Find den nærmeste forhandler her.