Inspiration

Farver i et stilfuldt familiehjem

Flotte farvekombinationer til et hjem med stil

 
Børn elsker farver. Men som forældre vil du ofte også gerne have et stilfuldt hjem. I denne artikel vil vi forsøge at inspirere dig med farverige kombinationer til dit hjem, der kan gøre både dig og de små i hjemmet glade.
 
 

Fredeligt legehjørne

 
Et adskilt legehjørne sikrer, at du undgår, at skrigende farvede lejetøj spreder sig til hele huset (det er i hvert fald teorien…). I stuen på billedet nedenfor er legehjørnet malet i en anden nuance end resten af væggene, og det skaber en tydelig opdeling mellem stue- og legeområde. Den bløde grønne farve giver en glad, men også behagelig atmosfære i legeområdet, som går igen i stole og dekorationer i andre dele af stuen.


 

Jungle i børneværelset

 
Mange vælger én enkelt farve til væggene i børneværelset. Gå en tur på den vilde side og vælg mere levende farver i stedet. Du kan roligt vælge en mørkere nuance, der matcher farverne fra et print eller tapet. Det skaber et kanvas af smukke farver, hvor simple hvide møbler kommer til deres ret i kombinationen med de farvede vægge. Som et afsluttende præg kan du skabe synergi, ved at male hylder i den samme farve som møblerne.

 
 

Unikke mønstre

 
Holder du resten af dit interiør roligt, kan du gå kreativt til værks på væggene! Med denne væg sendes et budskab, tre lyse farver kombineres med en blød grå. På baggrund af de geometri malede mønstre, bliver resultatet inspirerende og stilfuldt. Farvene på væggen går igen i møblerne som den gule stol og pink taburet. Resultatet? Et sted hvor leg og kunstværk spiller sammen.

 
 

Bjerge på væggen 

 
En speciel effekt i soveværelset som børn vil elske: et bjerglandskab på væggen! Lav trekanter med tape og brug to eller tre forskellige farver. Brug forskellige nuancer af den samme farver for at sikre at værelset bliver behageligt trods de mange mønstre.

 
Tip: brug en vaskbar vægmaling, f.eks. Dyrup Mat & Vaskbar, i børneværelser eller legeområder for at holde væggene pæne i mange år.
 

Visualiser din farve

Er du blevet inspireret til at bruge farver? Find dine favorit kombinationer med hjælp fra Dyrup Farvevælger 
 

Få flere gode råd til farvevalg

Vores farveekspert Annette kommer med gode råd omkring farvevalg i familiehjem, her.
 

Start i dag

Kan du ikke vente med at komme i gang? Find den nærmeste forhandler her.