Viden

FacademalingMaling af facade

Noget af det, der kan ændre et hus’ udtryk er dets farve. Går du og leger med idéen om at male facaden på dit hus, så læs videre her, hvor du både kan finde inspiration til husfarver og konkrete råd til, hvordan du maler facaden på dit hus. 

Det kan måske virke som et uoverkommeligt stort projekt at kaste sig ud i, men det behøver det dog ikke at være. Vi tager dig igennem processen trin for trin. Hvis du har spørgsmål, anbefaler vi, at du kontakter din lokale DYRUP-forhandler

Inspiration til husfarver

Når du har taget beslutningen om, at dit hus skal males, står du over for det næste store valg. Nemlig hvilken farve, du skal vælge. Mulighederne er mange, og det kan være svært at vælge. Skal du gå med en klassisk hvid eller grå, eller tør du springe ud i noget mere farvestrålende? I facadebrochuren kan du se hvilke farver vi anbefaler til facade. I vores farvekort kan du få et overblik over alle dine valgmuligheder. I overvejelsesfasen kan det være en god idé at finde inspiration, når du går tur i villakvarterer eller ved at søge på nettet. Synes du alle de gule huse er fine? Er du mest til de huse, der skiller sig mere ud? Du kan også gå en tur i en gammel bydel i en større by og lade dig inspirere af de mange forskellige farver de ældre bygninger typisk er malet i.

Sådan maler du dit hus

Selv om det er et stort projekt at skulle male facaden på dit hus, behøver det ikke være svært. Det er naturligvis et af de mere tidskrævende projekter. Hvis du gør dit forarbejde ordentligt, vil du dog opnå et pænt og holdbart resultat, som du kan glæde dig over i mange år.

Inden du går i gang med at male, skal du klargøre facaden ved at vaske den ned med Tag og murrens. Herefter skal revner og huller repareres, ligesom løs puds skal fjernes. Slutteligt skal du dække godt af ved vinduer, døre, trapper og fliser. Nu er du klar til at male din facade. Start med kanterne og mal herefter de store flader – og voila!

I videoen nedenfor kan du se de trin, du skal igennem, når du skal male dit hus.

Brochuren om maling af facade kan også guide dig igennem processen.
 Uanset om du maler inde eller ude, er det vigtigt altid at bruge en maling, der er egnet til projektet. Når du skal male din facade, skal du derfor bruge en facademaling, der passer til det materiale, dit hus er bygget i. I facadebrochuren kan du læse mere om de forskellige facademalinger.


Maling af træhus

Har du et træhus? Så skal du have fat i en god træbeskyttelse, så dit hus kan holde sig sundt og stærkt i mange år. Fremgangsmåden, når du skal male et træhus, minder meget om fremgangsmåden, når du skal male et hus i et andet materiale. Der er dog også forskelle. I filmen nedenfor kan du se hvilke trin, du skal igennem, når du skal male dit træhus. Find maling til dit træhus på gori.dk