Viden

Mat & Vaskbar: En helt unik vægmaling

Flotte matte vægge, som ikke får blanke pletter af at bliver tørret af... og tørret af... og tørret af...


Matte vægge: Et roligt, enkelt udtryk

Mange vælger at male med en mat vægmaling af æstetiske grunde - simpelthen fordi de er glade for det smukke, bløde udtryk, som en mat vægmaling giver: Blanke vægmalinger reflekterer lyset i et rum og virker mere "levende", mens en mat vægmaling giver et roligere, fløjlsblødt udtryk.

Én af udfordringerne ved at vælge en mat vægmaling har traditionelt været, at malingen får en blank overflade, når den berøres og rengøres. Det er rigtig ærgerligt, for en mat væg med blanke pletter mister hurtigt dét udtryk, som måske var grunden til, at man valgte den matte maling til at begynde med.Slidstyrke og risikoen for blanke pletter

Hvis en væg skal fungere i hverdagen, så skal den kunne tåle at blive tørret af en gang imellem. Nogle rum stiller ekstra store krav til en malings slidstyrke: Stue og køkken er for eksempel rum, som bliver brugt meget, og hvor væggene gerne skal kunne tåle berøring og rengøring.

Entréen og gangarealer er generelt rum med megen trafik og aktivitet og derfor også rum, hvor væggene derfor bliver berørt rigtig meget. Og så er der selvfølgelig børneværelset, hvor væggene også helst skal kunne klare at blive tørret af og vasket rene for snavs, farvekridt og lignende.Det bedste fra begge verdener: Slidstærke, matte vægge, som bliver ved med at være matte

Flotte matte vægge, som hurtigt får blanke pletter? Eller en blank, slidstærk maling, som kan klare mosten i hverdagen? Hvorfor nøjes med én af delene?

Vi har taget det bedste fra begge verdener: DYRUP Mat & Vaskbar er ekstrem slidstærk og dækkende - og så er den smudsafvisende, hvilket betyder, at snavs og pletter let kan fjernes fra væggen.

Samtidig er DYRUP Mat & Vaskbar unik, idet malingen bevarer sin matte overflade, selv om du rengør væggen. Du kan altså afvaske og aftørre dine vægge igen og igen. Dine vægge forbliver matte vask efter vask.


Test: En almindelig, mat vægmaling vs. DYRUP Mat & Vaskbar

Venstre side af væggen her er malet med en almindelig vægmaling (glans 5), mens højre side er malet med DYRUP Mat & Vaskbar (også glans 5):


Øverst: Ketchup, i midten: Kulør og nederst: Farvekridt.

Efter aftørring med fugtig svamp.


Hvis du vil se, hvordan det så ud da vi testede DYRUP Mat & Vaskbar, så kan du se hele resultatet her