Viden

Sæson for at male udendørs

Foråret er starten på sæsonen for at behandle træværk og facader og hvis vejret ellers tillader det fortsætter sæsonen langt hen på efteråret. Generelt er det de ideelle forhold, når emnerne ikke er fugtige, dagtemperaturen er mellem 10 og 25° C og luftfugtigheden er under 80 %.

Det er dog ikke optimalt at male i direkte sol, fordi produkterne så vil tørre for hurtigt og resultatet vil blive stribet eller struktureret. Derudover vil produkterne heller ikke kunne nå at trænge ordentligt ind i overfladen.

For at være på den sikre side er det en god idé at bruge en vejrstation, som måler temperatur og luftfugtighed, men man kan også gå ind og tjekke ”Vejret lige nu” på www.dmi.dk  Fugtighed i selve emnet kan måles meget præcist med en fugtighedsmåler.

Når efteråret begynder at banke på, er det ved at være sidste chance for at behandle sin facade og sit træværk inden vinteren.

I efteråret er der ofte kun få timer midt på dagen, hvor vejrforholdene er optimale for udendørs malerarbejde. Duggen sidder nemlig på overfladerne til langt op af formiddagen og falder igen allerede hen på eftermiddagen.

Med lave temperaturer, høj luftfugtighed og dug på de kolde overflader, kan det ikke anbefales at male udendørs.

Dyrup Teknisk Service