EU Ecolabel & Svanen

Miljømærket maling

EU Ecolabel & Svanen

Pas på miljøet med miljømærket maling

Hos Dyrup er det vigtigt for os at tilbyde produkter af høj kvalitet, og det gælder naturligvis også vores miljømærkede maling. I vores sortiment finder du en række produkter, der er mærket med EU-blomsten og enkelte mærket med Svanen. 

Både miljø, sundhed og kvalitet er vigtigt for os, når vi producerer vores maling. Derfor arbejder vi kontinuerligt på at skabe produkter, der er gode på alle tre parametre. Når du vælger maling, der er miljømærket med EU’s Ecolabel, den grønne miljøblomst eller Svanen, får du en maling, der lever op til en række krav. 

Læs videre her på siden og bliv klogere på EU-blomsten og Svanen - Hvad det vil sige, at en maling er miljømærket.
 

EU-blomsten og Svanen – bedre for miljøet og dig

Når du køber maling, der er mærket med EU-blomsten eller Svanen, er du sikret et produkt, der lever op til høje krav inden for miljø og sundhed. Derudover gennemgår malingen strenge kontroller for at blive certificeret.

Maling, der er mærket med EU-blomsten eller Svanen belaster miljøet mindre end traditionel maling. Der bliver kigget på alt fra produktion til forbrug, inden miljømærket gives, hvilket giver et mere retvisende billede af produktets aftryk på miljøet og klimaet. Malingen produceres eksempelvis efter miljøvenlige og CO2 reducerende metoder.

Sundhedsmæssigt er det bedre for dig at male med maling, der er mærket med EU-blomsten eller Svanen. Det skyldes, at man kun kan få mærkerne, hvis man lever op til en række skrappe krav omkring kemikalier, hvilket både gavner din sundhed og miljøet.
 

Rækkeevne og dækkeevne

At vores maling er miljømærket, siger desuden noget om rækkeevne og dækkeevne. For at blive godkendt til EU-blomsten og Svanen, skal malingen nemlig både række og dække mere end normalt – nemlig mindst 8 m² per liter.

Grunden til, at malingens række- og dækkeevne spiller ind på miljømærkningen er, at malingforbruget mindskes. Jo bedre rækkeevne en maling har per liter og jo bedre, den dækker, des mindre maling skal du bruge.

Den høje kvalitet, vores maling har, bidrager desuden til, at du ikke skal male lige så ofte, som hvis du brugte en maling, der ikke var lige så god og robust. Dette betyder igen, at dit forbrug af maling bliver betydeligt lavere. 

Ud over, at miljøet vil takke dig for at vælge maling med en bedre række- og dækkeevne, er det således også mere belejligt for dig selv, da du skal transportere mindre maling hjem og ikke male lige så ofte.

Se hele vores udvalg af miljømærket maling her.
 

Her kan du købe miljømærket maling

Hvis du skal male og gerne vil gøre det med vores miljømærkede maling, kan du finde det hos din lokale Dyrup-forhandler. Vi har forhandlere i hele landet. Du kan derfor finde en forhandler nær dig uanset hvor du bor. Hvis du har spørgsmål, kan du altid få hjælp hos din Dyrup-forhandler.

Hos forhandleren kan du i farvekortet se et udvalg af de farver, vores maling kan tones i. Du kan også se samtlige farver her på dyrup.dk's farveside.