FARVETRENDS

Farvetrends 2021 

Vil du gerne have indblik i de seneste boligtrends og have ny inspiration til farvene i dit hjem? Så læs videre her, og se hvilke modefarver du kommer til at møde i boligindretningen i 2021.

Hvert år mødes Dyrups Colour Stylist med resten af PPG´s Global Colour Trend Team for at finde frem til hvilke farvetrends, der bliver store i det kommende år. Som med andre trends påvirkes 2021’s modefarver af de tendenser og strømninger, der er i verden omkring os.

Her på siden kan du se vores bud på farvetrends i boligen. Hvis du vil se endnu flere farver, kan du tage et kig i vores digitale farvekort.

Afbalancerede og rolige farver

I øjeblikket søger mange tryghed, ro og balance. En tendens som afspejles i denne palette af farver, hvor du  blandt andet også finder Årets farveharmoni 2021, som består af farvene  Misty Aqua, Transcend og Light Cherry Parade. I denne trendretningen skaber farvene ro og balance i hjemmet. Det sted hvor man trækker sig tilbage og slapper af og føler sig tryg.
Når vi lukker denne farvepalet op, finder vi også de helt lyserøde næsten hvide pasteller samt de støvede mørke grønne og blå farver. Hvis farverne i denne palet sammensættes efter 60-30-10 princippet får hjemmet en udtryk der skaber ro og harmoni, og i disse tider hvor mange af os bruger mere tid derhjemme, så er det en af de helt store tendenser lige nu.
Læs mere om 60-30-10 princippet her
Denne rolige og minimalistiske tendens er velegnet til både opholdsrum, soveværelser og børneværelser – alle steder hvor man vil opnå ro og balance i indretningen.

Varm retro med et moderne twist

I denne trendretning kigger vi både frem og tilbage i tiden. Vi søger høj kvalitet og finder inspiration til dette blandt andet i 50'erne og 60'ernes  tendenser. Farvepaletten er til dels inspireret af de gyldne træsorter og til dels af de støvede retrofarver, som fx de matte lyse grønne, blå og gule farver.

Genbrug, upcycle og miljø er vigtigt at have fokus på, også når vi indretter vores hjem, og her kommer denne tendens til sin ret. Det giver mening at genbruge, men har man brug for nye møbler, så skal det være lavet med omtanke for miljøet og af så høj kvalitet, at det ikke skal skiftes ud efter kort tid. På den måde bliver denne trend en kombination af genbrugsmøbler og moderne designmøbler af høj kvalitet.

Pangfarver med positive strømninger

I paletten til denne farverige trend finder vi de noget kraftigere farver. Man kan vælge at bruge farvene på de store flader, eller de kan bruges som små farvesplashes op mod en neutral baggrund.
Denne farverige trend bygger på en tendens, til at se det positive i en tid hvor mange ting er anderledes end det plejer at være – Vi trænger bogstavligt talt til ,at få noget farve ind i vores hverdag. Tingene behøver ikke at være helt så seriøse, når det kommer til design og indretning.

Hvis du ønsker at dyrke denne positive tendens, kan du let blande de stærkeste farver fra paletten, men du kan også vælge en af de mere neutrale farver fra paletten til de store vægflader og blot tilføje tilbehør i de stærke farver. På den måde bevarer du stadig en smule af den skandinaviske minimalisme, som mange af vores danske hjem er indrettet efter. Også her kan du få hjælp til farvesætningen ved at bruge 60-30-10 princippet,  når du skal indrette dig med farverne.

Mangler du inspiration til hvordan du kan indrette dig med farver, så tag et kig i vores inspirationsfolder her 

Mørkt og maskulint univers

Et mørkt og lidt maskulint univers, som er inspirereret af det bedste fra både fortid og fremtid inden for både design og teknologi er en af de trends der er fremme lige nu. Modefarverne i denne trend er bedst beskrevet af ord som: stabilitet, bæredygtighed, viden og ansvarlighed.

Farverne er i den mørkere ende af skalaen, sådan som vi har set det i boligmoden de sidste par år. Mørkegrønne og -blå farver er stadig meget vigtige i boligindretningen.

Designmæssigt ser vi en del mørkt træ inspireret af 50’ernes og 60’ernes møbeldesign kombineret med et moderne look. De orangerøde farver fra træet går igen i farveskalaen, hvor de mixes med de mørke farver. Gyldne overflader og detaljer er også vigtige, og de mørke modefarver leder tankerne hen på luksus og kvalitet.

Modige og glade farver

Hvis du er til lidt mere gang i farverne, kan du kigge på denne unge energiske trend, hvor nogle af kodeordene er modig, glad, selvsikker og generøs. Den farverige boligtrend henvender sig til mennesker, som ikke bange for at mixe former, farver og stilarter. De glade modefarver er inspireret af unge mennesker, der ser fremad, har et positivt syn på fremtiden og gerne vil fejre hverdagen.

En del af denne boligtrend, handler om upcyclede møbler, som males i nye farver og blandet med nyt design. Nogle af de gennemgående farver kommer til at være gul og lyserød – gerne matchet med stærk rød og kraftig blå.

Du kan også vælge at have den røde farve som bærende element – eventuelt i kombination med en af de andre farvetrends – nemlig de bløde og støvede pasteller, hvilket skaber et kreativt og ungdommeligt udtryk.

Se hvordan trendfarverne kan bruges i vores inspirations- og trendbrochurer

Bløde og støvede pasteller

En stor boligtrend, som også præger billedet nu, er bløde støvede pasteller, som blandes i et blødt univers med afrundende kanter. Der er tale om en minimalistisk trend, som er præget af mindfulness, bæredygtighed, femininitet og renhed. Farvepaletten indeholder mange feminine pasteller tilsat grønne og bordeaux nuancer.

De bløde og støvede modefarver kommer til at blive brugt sammen med bløde former, og vi kommer til at se dem i kombination med accessories med en metallisk overflade. Overfladestrukturen kan være både højglans og mat, bare følelsen af overfladen virker blød i sit udtryk.
Hvis du ønsker at skabe et eksklusivt udtryk, kan du tilsætte nogle dybe, mørke farver til de sarte pasteller – eventuelt fra den tredje boligtrend, som er et mørkt og maskulint univers.