Farvetrends i boligen

Trendfarver 2023

Farvetrends i boligen

Farvetrends 2023

Vil du gerne have indblik i de seneste boligtrends og have ny inspiration til farverne i dit hjem? Så læs videre her, og lad dig inspirere af de modefarver, som du kommer til at møde i boligindretningsmoden i 2023.

Hvert år mødes Dyrups Colour Stylist med resten af PPG´s Global Colour Trend Team for at finde frem til hvilke farvetrends, der bliver store i det kommende år. Som med andre trends påvirkes de farver vi omgiver os med i vores hjem af de ting, der sker omkring i verden, men selvfølgelig også af, hvilken type person der bor i hjemmet. Derfor kan man i tidens boligtrends både finde lyse lette farver og de lidt mere mørke og dybe farver.

Her på siden kan du se Dyrup's bud på farvetrends i boligen. Hvis du vil se endnu flere farver, kan du tage et kig i vores digitale farvekort.

Varme jordfarver


Jordfarver og den ro som de tilfører et rum, er blevet meget populære i vores hjem, hvor det er dejligt at kunne komme helt ned i gear og slappe af i rolige omgivelser.

De varme jordfarver får os til at føle ro og nærvær. Farverne er inspireret af den rå natur og de støvede, sandede og lerklinede jordoverflader. En jordfarve som Cool Clay tilfører ro og dybde til indretningen, og ved at kombinere den med blågrå farver som f.eks. Rough Ride og naturmaterialer som træ og marmor, får man et rum i naturlig harmoni.

Pasteller der giver velvære


Wellness tendensen i vores hjem er større end nogensinde før, ikke mindst på badeværelset, hvor man med få greb kan indrette sit egne wellnessområde.

For at opnå den helt rette stemning i rummet, er det vigtigt at forholde sig til materialer og farver. Materialerne i rummet kan være af naturmaterialer, så som træ, sten og ler, tilsat smukke grønne planter. Farverne i rummet skal være lette og luftige, og her kommer kølige afdæmpede pastelfarver til sin ret. Brug f.eks. en farve som den kølige lyseblå Childhood Memory på væggene og brug andre lette farver til at male de mindre ting i rummet, som kanten på spejlet, der her er malet med den lyse lavendelfarve Petal Whisper.

Sorbetfarver i stuen


Friske positive sorbetfarver, der bringer liv og glæde ind i rummene, er endnu en af de tendenser vi ser i boligmoden lige nu. Tingene behøver ikke være så kedelige, der må godt komme lidt liv og friskhed ind i vores hjem.

En smuk sorbetfarve som Citrus Sachet leder tankerne hen mod en glad sommerdag, og man kan næsten mærke solens varme, når man opholder sig i et rum malet med den smukke farve. Kombiner farven med tilbehør i andre sorbet- og pastelfarver for at skabe en frisk stemning i rummet. 

For at stilen ikke bliver for heftig, kan det anbefales at tilføje enkelte elementer i rummet i helt lyse neutrale cremede farver som Twist of Cotton.

Ro med et glimt af farve


Farverne går i øjeblikket mod en lysere og positiv retning. Denne trend er en let og lys retning, hvor pasteller mixes med hinanden og eventuelt tilsættes et lille pift af en stærk farve, som fx rød eller orange. Dette tema omfavner os med sine bløde former og giver os den ro, som vi søger efter i vores hjem. Denne lyse lette indretning lukker lyset ind og tilfører rummet en positiv og let vibe. I denne trendretning er det farverne Island Retreat, Pine Whisper, Rose Souffle, Causeway og Fruit Lattice, der skaber den lyse og positive stemning i hjemmet.

Hvis farverne i denne palet sammensættes efter 60-30-10 princippet får hjemmet et udtryk, der skaber ro og harmoni.
Læs mere om 60-30-10 princippet her

Denne rolige og minimalistiske tendens er velegnet til både opholdsrum, soveværelser og børneværelser – alle steder hvor man vil opnå ro og balance i indretningen.

Lys retro


En anden trendretning vi ser er en nyfortolkning af retrotendensen, der historisk kan synes lidt mørk. Nu er der kommet fokus på de lyse farver i retropaletten og de mørke farver dukker op som detaljer, der underbygger den varme hyggelige stemning. I denne indretningsstil kigger vi tilbage i tiden for at finde tryghed i det som var engang, og vi går op i kvaliteten i de ting vi omgiver os med. Den råhvide Candlelit Beige og den støvede lyse lilla Mulberry Milk bliver fremtrædende farver på de store overflader, mens de mørkere farver Vining Ivy, Ancient Past og Yorkshire Moor giver dybde med de varme træsorter.

Mørkt og maskulint univers


Et mørkt og lidt maskulint univers, som er inspirereret af det bedste fra både fortid og fremtid inden for både design og teknologi er en af de trends der er fremme lige nu. Modefarverne i denne trend er bedst beskrevet af ord som: stabilitet, bæredygtighed, viden og ansvarlighed.

Farverne er i den mørkere ende af skalaen, sådan som vi har set det i boligmoden de sidste par år. Mørkegrønne og -blå farver er stadig meget vigtige i boligindretningen.

Designmæssigt ser vi en del mørkt træ inspireret af 50’ernes og 60’ernes møbeldesign kombineret med et moderne look. De orangerøde farver fra træet går igen i farveskalaen, hvor de mixes med de mørke farver. Gyldne overflader og detaljer er også vigtige, og de mørke modefarver leder tankerne hen på luksus og kvalitet.

Bløde og støvede pasteller


En stor boligtrend, som også præger billedet nu, er bløde støvede pasteller, som blandes i et blødt univers med afrundende kanter. Der er tale om en minimalistisk trend, som er præget af mindfulness, bæredygtighed, femininitet og renhed. Farvepaletten indeholder mange feminine pasteller tilsat grønne og bordeaux nuancer.

De bløde og støvede modefarver kommer til at blive brugt sammen med bløde former, og vi kommer til at se dem i kombination med accessories med en metallisk overflade. Overfladestrukturen kan være både højglans og mat, bare følelsen af overfladen virker blød i sit udtryk.
Hvis du ønsker at skabe et eksklusivt udtryk, kan du tilsætte nogle dybe, mørke farver til de sarte pasteller – eventuelt fra den tredje boligtrend, som er et mørkt og maskulint univers.

Se hvordan trendfarverne kan bruges i vores inspirations- og trendbrochurer