Farvetrends i boligen

Trendfarver 2024

Farvetrends i boligen

Farvetrends 2024

Vil du gerne have indblik i de seneste boligtrends og have ny inspiration til farverne i dit hjem? Så læs videre her, og lad dig inspirere af de modefarver, som du kommer til at møde i boligindretningsmoden i 2024.

Hvert år mødes Dyrups Colour Stylist med resten af PPG´s Global Colour Trend Team for at finde frem til hvilke farvetrends, der bliver store i det kommende år. Som med andre trends påvirkes de farver vi omgiver os med i vores hjem af de ting, der sker omkring i verden, men selvfølgelig også af, hvilken type person der bor i hjemmet. Derfor kan man i tidens boligtrends både finde lyse lette farver og de lidt mere mørke og dybe farver.

Her på siden kan du se Dyrup's bud på farvetrends i boligen. Hvis du vil se endnu flere farver, kan du tage et kig i vores digitale farvekort.

Naturlige nuancer


Ønsker du at skabe en indbydende atmosfære i dit hjem fra det allerførste øjeblik, du og dine gæster træder ind ad døren, så kan grønne nuancer på væggene i din entré hjælpe dig på vej. Grønne farver symboliserer naturen, men bringer også ro og harmoni i indretningen. Ved at kombinere en helt lys grøn som Nestled Honour med den mørkere Pine Garland skaber du et flot dynamisk rum. For at lægge endnu mere vægt på det naturlige udtryk i entréen, kan de grønne farver kombineres med naturlige materialer og bløde afrundede overflader.

Afslappet atmosfære

 

For at skabe en afslappende atmosfære i soveværelset er det vigtigt at vælge beroligende farver. Beroligende farver behøver ikke at være kedelige, men kan godt have en vis friskhed, hvis de bare bliver brugt og sammensat på den rigtige måde. Mal fx væggene i den smukke mat-rosa farve Cream Compote, så du har en rolig base i rummet, der kan tjene som en neutral baggrund, og give plads til andre farver at skinne igennem. Den neutrale rolige base skaber et rent og sofistikeret udseende, som ofte findes på luksuriøse hoteller. Hertil kan der tilsættes accessoires og sengetøj i mere friske farver som mintgrøn ala Icy Woods og bordoux som fx Bramble Jelly.

Luk lyset ind med lyse farver

'

Beige og pastelfarver fungerer også godt med naturligt lys. Ved at vælge lette gardiner eller persienner kan du maksimere lysindfaldet, hvilket forstærker den lyse og indbydende atmosfære i din spisestue. Hvis væggene er malet beige med fx Mountain Goat, kan pastelfarvede detaljer og møbler tilføre variation og visuel interesse. Dette kan omfatte pastelfarvede tallerkener, blomsterdekorationer eller endda et bord malet i en pastelfarve. Ved at male dit spisebord, kan du få lige præcis den farve du har lyst til. En lys rosa som Subdued står flot til de fleste andre pastelfarver, så det er nemt at pynte op med flot tilbehør på bordet.

Varme jordfarver


Jordfarver og den ro som de tilfører et rum, er blevet meget populære i vores hjem, hvor det er dejligt at kunne komme helt ned i gear og slappe af i rolige omgivelser.

De varme jordfarver får os til at føle ro og nærvær. Farverne er inspireret af den rå natur og de støvede, sandede og lerklinede jordoverflader. En jordfarve som Cool Clay tilfører ro og dybde til indretningen, og ved at kombinere den med blågrå farver som f.eks. Rough Ride og naturmaterialer som træ og marmor, får man et rum i naturlig harmoni.

Pasteller der giver velvære


Wellness tendensen i vores hjem er større end nogensinde før, ikke mindst på badeværelset, hvor man med få greb kan indrette sit egne wellnessområde.

For at opnå den helt rette stemning i rummet, er det vigtigt at forholde sig til materialer og farver. Materialerne i rummet kan være af naturmaterialer, så som træ, sten og ler, tilsat smukke grønne planter. Farverne i rummet skal være lette og luftige, og her kommer kølige afdæmpede pastelfarver til sin ret. Brug f.eks. en farve som den kølige lyseblå Childhood Memory på væggene og brug andre lette farver til at male de mindre ting i rummet, som kanten på spejlet, der her er malet med den lyse lavendelfarve Petal Whisper.

Sorbetfarver i stuen


Friske positive sorbetfarver, der bringer liv og glæde ind i rummene, er endnu en af de tendenser vi ser i boligmoden lige nu. Tingene behøver ikke være så kedelige, der må godt komme lidt liv og friskhed ind i vores hjem.

En smuk sorbetfarve som Citrus Sachet leder tankerne hen mod en glad sommerdag, og man kan næsten mærke solens varme, når man opholder sig i et rum malet med den smukke farve. Kombiner farven med tilbehør i andre sorbet- og pastelfarver for at skabe en frisk stemning i rummet. 

For at stilen ikke bliver for heftig, kan det anbefales at tilføje enkelte elementer i rummet i helt lyse neutrale cremede farver som Twist of Cotton.

Ro med et glimt af farve


Farverne går i øjeblikket mod en lysere og positiv retning. Denne trend er en let og lys retning, hvor pasteller mixes med hinanden og eventuelt tilsættes et lille pift af en stærk farve, som fx rød eller orange. Dette tema omfavner os med sine bløde former og giver os den ro, som vi søger efter i vores hjem. Denne lyse lette indretning lukker lyset ind og tilfører rummet en positiv og let vibe. I denne trendretning er det farverne Island Retreat, Pine Whisper, Rose Souffle, Causeway og Fruit Lattice, der skaber den lyse og positive stemning i hjemmet.

Hvis farverne i denne palet sammensættes efter 60-30-10 princippet får hjemmet et udtryk, der skaber ro og harmoni.
Læs mere om 60-30-10 princippet her

Denne rolige og minimalistiske tendens er velegnet til både opholdsrum, soveværelser og børneværelser – alle steder hvor man vil opnå ro og balance i indretningen.

Lys retro


En anden trendretning vi ser er en nyfortolkning af retrotendensen, der historisk kan synes lidt mørk. Nu er der kommet fokus på de lyse farver i retropaletten og de mørke farver dukker op som detaljer, der underbygger den varme hyggelige stemning. I denne indretningsstil kigger vi tilbage i tiden for at finde tryghed i det som var engang, og vi går op i kvaliteten i de ting vi omgiver os med. Den råhvide Candlelit Beige og den støvede lyse lilla Mulberry Milk bliver fremtrædende farver på de store overflader, mens de mørkere farver Vining Ivy, Ancient Past og Yorkshire Moor giver dybde med de varme træsorter.