FARVETRENDS

Farvetrends til dit hjem

Vil du gerne have indblik i de seneste boligtrends og have ny inspiration til farvene i dit hjem? Så læs videre her, og se hvilke modefarver du kommer til at møde i boligindretningen i 2021.

Hvert år mødes Dyrups Colour Stylist med resten af PPG´s Global Colour Trend Team for at finde frem til hvilke farvetrends, der bliver store i det kommende år. Som med andre trends påvirkes 2021’s modefarver af de tendenser og strømninger, der er i verden omkring os.

Her på siden kan du se vores bud på farvetrends i boligen. Hvis du vil se endnu flere farver, kan du tage et kig i vores digitale farvekort.

Mørkt og maskulint univers

Et mørkt og lidt maskulint univers, som er inspirereret af det bedste fra både fortid og fremtid inden for både design og teknologi er en af de trends der er fremme lige nu. Modefarverne i denne trend er bedst beskrevet af ord som: stabilitet, bæredygtighed, viden og ansvarlighed.

Farverne er i den mørkere ende af skalaen, sådan som vi har set det i boligmoden de sidste par år. Mørkegrønne og -blå farver er stadig meget vigtige i boligindretningen.

Designmæssigt ser vi en del mørkt træ inspireret af 50’ernes og 60’ernes møbeldesign kombineret med et moderne look. De orangerøde farver fra træet går igen i farveskalaen, hvor de mixes med de mørke farver. Gyldne overflader og detaljer er også vigtige, og de mørke modefarver leder tankerne hen på luksus og kvalitet.

Modige og glade farver

Hvis du er til lidt mere gang i farverne, kan du kigge på denne unge energiske trend, hvor nogle af kodeordene er modig, glad, selvsikker og generøs. Den farverige boligtrend henvender sig til mennesker, som ikke bange for at mixe former, farver og stilarter. De glade modefarver er inspireret af unge mennesker, der ser fremad, har et positivt syn på fremtiden og gerne vil fejre hverdagen.

En del af denne boligtrend, handler om upcyclede møbler, som males i nye farver og blandet med nyt design. Nogle af de gennemgående farver kommer til at være gul og lyserød – gerne matchet med stærk rød og kraftig blå.

Du kan også vælge at have den røde farve som bærende element – eventuelt i kombination med en af de andre farvetrends – nemlig de bløde og støvede pasteller, hvilket skaber et kreativt og ungdommeligt udtryk.

Se hvordan trendfarverne kan bruges i vores inspirations- og trendbrochurer

Bløde og støvede pasteller

En stor boligtrend, som også præger billedet nu, er bløde støvede pasteller, som blandes i et blødt univers med afrundende kanter. Der er tale om en minimalistisk trend, som er præget af mindfulness, bæredygtighed, femininitet og renhed. Farvepaletten indeholder mange feminine pasteller tilsat grønne og bordeaux nuancer.

De bløde og støvede modefarver kommer til at blive brugt sammen med bløde former, og vi kommer til at se dem i kombination med accessories med en metallisk overflade. Overfladestrukturen kan være både højglans og mat, bare følelsen af overfladen virker blød i sit udtryk.
Hvis du ønsker at skabe et eksklusivt udtryk, kan du tilsætte nogle dybe, mørke farver til de sarte pasteller – eventuelt fra den tredje boligtrend, som er et mørkt og maskulint univers.