Farvekort fra Dyrup

Find din farve i farvekortet

Farvekort fra Dyrup

Dyrup farvekort

Skal du male dine vægge eller møbler, og står du og mangler inspiration til hvilke farver, du skal vælge? Så er du landet det rigtige sted. Her på siden kan du finde inspiration til farver i vores farvekort og få vores bedste råd til, hvordan du vælger den rigtige farve maling.

Se det digitale farvekort

I vores farvekort kan du se et udvalg af de farver, vores maling kommer i. Hvis du ikke kan finde den helt rigtige farve til dit hjem i vores farvekort, kan vi tone en helt unik farve, der passer præcis til dine ønsker. Dyrup maling kan tones i tusindvis af farver. Dyk ned i det digitale farvekort og find inspiration fra den brede farvepalet.

Prøv dine farveidéer af med Dyrup Farvevælger, hvor du kan teste Dyrup’s farver på dit eget uploadede billede eller et af billederne i vores arkiv. Når du har valgt et billede, krydser du blot de farver af, du ønsker at bruge, hvorefter du med en farvepensel maler valgte flader. Mangler du inspiration, til hvilke farver af maling du kan bruge, har vi hos Dyrup skabt forskellige farvekollektioner, hvor du både finder kulørte farvepaletter og støvede pudderfarver.

Oplev farvevælgeren

Husk, at digitale farver kun kan betragtes som vejledende, idet faktorer som skærmindstillinger og lysforhold kan påvirke, hvordan farven opleves. Vi anbefaler derfor, at du altid ser vores farver hos din lokale Dyrup forhandler, inden du tager din endelige beslutning. Under vores digitale farvekort finder du alle farvernes navne og farvekoder.

Trendfarver og inspiration til vægmaling

Hvilke farver, der er moderne, skifter fra sæson til sæson. Hos Dyrup vil vi gerne inspirere dig til, hvordan du kan bruge og sammensætte farver. Find inspiration til tidens trends under fanen inspiration her på websitet. Her finder du årets farve 2024 fra Dyrup, der hedder Limitless. En cremet nuance til den gule side, der inviterer lyset og roen indenfor. Læs også både artikler og brochurer om trends, farver og farvesammensætninger på siden.

Fordi farvevalg naturligvis handler om mere end mode og tendenser, tilbyder vi inspiration fra den fuldefarveskala. Uanset hvad dine personlige præferencer er, kan du derfor finde en farve hos os, der både passer til din stil og til moden.

Er det eksempelvis et helt rum, der skal have en farve vægmaling, har vi skrevet artikler om hvilke farveskalaer, der passer til henholdsvis stuen, køkkenet og børneværelset. Bliv inspireret af rådene og udforsk vores farvekort med en bred vifte af farvekoder og nuancer, så du kan skabe din egen unikke farvepalet i hjemmet.

Skal din væg spartles inden du maler? Så se vores guide til spartling af vægge

Hvordan vælger du den rigtige farve fra farvekortet?

Når du kigger i et farvekort, kan det måske virke som en uoverkommelig opgave at vælge mellem de mange farver, der findes. Måske synes du, det er et stort spring at gå fra hvide vægge til vægge med farver, eller måske synes du, at alle farver er så flotte, at det er svært at vælge.

Vores farvekort dækker hele farveskalaen, hvorvidt du ønsker farver til vægmaling eller møbler. Vi har sat farverne sammen i nuancer, så du nemt kan finde farver, der passer sammen. Farverne rangerer fra helt sarte til de mere dybe og intense.

Ønsker du et soveværelse, der emmer af ro og nordisk minimalisme, kan du dykke ned i vores neutrale farvepalet. Skal der omvendt være smæk på farverne, når teenageren skal forny sit værelse, så har vi hos Dyrup også farveskalaer i kulørte farver. Hvis du gerne vil finde flere farver, der passer sammen, har vi udvalgt fem farver inden for hver nuance, der går godt sammen.Herved kan du nemtindrette dit hjem med en bred farvepalet, uden det forstyrrer øjet.

Hvilke farver vægmaling gør rum større?

Valget af farver til ens vægmaling kan have en markant indvirkning på opfattelsen af rummets størrelse. Hvis du gerne vil have, at et rum virker større, end det er, bør du overveje at vælge farver fra en lys farvepalet. Lyse nuancer som hvid, pastelblå og lysegrå reflekterer naturligt lyset, hvilket skaber en følelse af rummelighed. Disse farveskalaer giver en frisk og luftig atmosfære, der får dit rum til at føles større og mere indbydende.

Hvilke farver maling passer til hvilke rum?

Når du vælger farver til hjemmets vægge, er det vigtigt at overveje rummets funktion og ønskede atmosfære. I stuen kan varme farver som jordtoner eller bløde neutrale nuancer skabe hygge, mens køkkenet og spisestuen ofte draget fordel af friske farver som grøn, der åbner rummet op. Soveværelser kan nyde godt af rolige farver som blå og grå, der fremmer afslapning. Vælg omhyggeligt farverne af maling for at skabe harmoni i hjemmet.

Drømmer du om matte vægge, der kan tørres af, når de bliver beskidte? Så er vores matte og vaskbare maling måske noget for dig.

Test farven, før du maler

Når du har valgt en farve til dit hjem, kan det være en god idé at teste den på et lille område af væggen, inden du maler det hele. Hvordan en farve ser ud i praksis afhænger nemlig i høj grad af hvor meget og hvilket lys, der falder på væggen. Er væggen badet i varm eftermiddagssol, eller er det den diffuse morgensol, der rammer den væg, du gerne vil male? Måske er væggen placeret et skyggefuldt sted, hvor lyset primært kommer fra lamper?

Ved at male et felt på væggen i den eller de farver du overvejer, kan du se, hvordan farverne kommer til at se ud i virkeligheden, idet lysforholdene spiller meget ind på, hvordan en farve opleves. Hvis du gerne vil teste én eller flere farver derhjemme, kan du bruge Dyrup Farvetest.

Hvis du ønsker at lege med flere farver i hjemmet, kan du med fordel bruge Dyrup´s ”60-30-10” princip. Et værktøj vi har skabt til at opnå farveharmoni i hjemmet. I al sin enkelthed går princippet ud på at udvælge 3 farver og vægte dem efter 60-30-10 procent.

Du kan se farver og finde inspiration til farvevalg i vores farvekort brochure, eller ved at bruge det digitale farvekort.

Forny dine møbler med farver

Ud over farver til vægmaling har vi i Dyrup også kulørte farver til maling af møbler. Trænger dine gamle træstole til at blive frisket op, eller er du hoppet med på en viral boligtrend om at male møbler? Dyrup har samlet en guide til, hvordan du går i gang med at male dine møbler.
 
Det kan måske føles som en stor beslutning at male farmors gamle kommode pink. Er du i tvivl om dit farvevalg, kan du altid besøge det digitale farvekort og se hvilke andre farver, der findes.