Farver i køkkenet

Rum for rum

Farver i køkkenet

Farver i køkkenet


Køkkenet har to funktioner: at lave mad - og for nogens vedkommende også at indtage maden i dette rum. Begge funktioner ligger op til et rum, hvor der på én gang virker rent, men hvor det også skal være hyggeligt at opholde sig sammen. Derfor er glatte og pæne overflader, som er nemme at rengøre ideelle i køkkenet, for køkkenet er ét af de rum i hjemmet, hvor der kan blive mest beskidt. Vælg en farve og en maling, som hjælper til at opnå netop dette, når du sætter dit køkken i stand, eller bare vil give det en hurtig makeover. Hvad enten du vil give dig i kast med den store køkkenrenovering, eller blot en hurtig makeover, så er det vigtigt at du forbereder både dine vægge og interiør før du maler. Så får du det bedste resultat!

Se hvilke malinger du kan bruge i køkkenet

Udtryk personlighed med køkkenfarver

 

Farverne i køkkenet kan bruges til at gøre et standardkøkken mere spændende, enten ved at give væggene en flot farve, eller hvis du vil sætte dit eget præg på både vægge og køkkenelementer, kan du også male fronterne i køkkenet. Køkkenfronterne kan du enten vælge at male i samme farve som væggen, eller du kan vælge en farve, som matcher væggens farve. Selv om låger og væg kræver hver sin type maling, kan du sagtens få dem tonet i den samme farve, hvis du ønsker et ensartet og sammenhængende udtryk i køkkenet.

Med Dyrups 60-30-10 princip er det nemt at sætte farver sammen!

Hvis du står helt på bar bund når det kommer til at visualisere nye farver i dit køkken, så kan du tage et kig på vores online farvekort og se det store udvalg af køkkenfarver vi har! Du kan også prøve en mere interaktiv oplevelse med vores Dyrup Farvevælger, her kan du uploade billeder af dit køkken, og med hjælp fra vores digitale farvekort kan du se, hvordan en given farve vil tage sig ud i dit køkken før du maler.

Et elegant køkken

 

En flot mørkeblå farve som Black Flame er smuk på både køkkenlåger og vægge. Køkkenet får et flot elegant udtryk, når den blå farve bliver sammensat med tilbehør i gyldne og rødbrune farver. Vælg fx en vandhane af et gyldent metal og andet køkkentilbehør, som service og skærebrædder, i materialer af ler og træ.

Hurtig makeover med farver i køkkenet

Hvis du har et gammelt køkken, som du gerne vil give en hurtig makeover, kan du male både låger og håndtag i en sort farve som Whitby Jet og hænge en hylde eller et skab på væggen, som bliver malet i samme sorte farve. For at køkkenet ikke skal blive for mørkt, har vi i køkkenet på billedet valgt at male væggen hvid med malingen Dyrup Mat & Vaskbar. Dyrup Mat & Vaskbar er en mat maling, der tåler at du tørrer den over, og selv snavs fra madlavningen, som sovs og rødvin, kan vaskes af. Hvis du synes det er for stort et projekt at male hele dit køkken kan du f.eks. starte med at male møbler som køkkenstole eller spisebord. Du kan også vælge at male køkkenlåger eller blot en enkelt endevæg. Mulighederne for at forny dit køkken med maling er mange, du skal blot have modet og inspirationen til at give dig i kast!

Mal dit køkken i lyse farver

Køkkenet har i de fleste hjem en helt central placering, både planmæssigt og i sin funktion. Derfor er det vigtigt at bruge god tid på at vælge de rigtige farver til køkkenet, da det er et opholdsrum for hele familien. Er dit køkken til den lidt mindre side, eller ligger det i et hjørne af huset, så kan det være en god idé at indrette det med lyse farver. Lyse farver i et mindre køkken vil åbne rummet op, især hvis du bruger lyse farver på væggen og køkkenlåger.

Ønsker du et lyst køkken, kan du sammensætte en palet af pastelfarver. Når du sammensætter flere forskellige farver, kan du bruge dem til at fremhæve køkkenets former, f.eks. en niche eller en skillevæg, som bliver fremhævet med en matchende farve. Farverne herunder giver, sammen med kobber stænkpladen og træhylder, liv og personlighed til de hvide meget enkle elementer i køkkenet.

Er du klar til at inkorperere flere farver i dit hjem? Så er køkkenet et godt sted at starte, da det er et rum der bruges flittigt af familien, og der er mange flader i køkkenet, hvor farver kan anvendes til at skabe en hyggelig stemning. Pastelfarver er gode at kombinere, da farverne er sarte og derfor kan der males med flere forskellige farver, uden at køkkenet bliver en for stor farvelade.

Få en hyggelig stemning med støvede farver i køkkenet

Er du ikke til pastelfarver, men mere til støvede farver, så er der heldigvis også masser af muligheder for at skabe en hyggelig stemning i køkkenet med eksempelvis en støvet lilla. Farven Violet Verbena er en smuk lys støvet lilla, som er god til at skabe ro og hygge på én gang, og farven bliver ekstra smuk, når den sættes sammen med en bordplade i en af de lidt mørkere træsorter. På billedet har ejeren af køkkenet lavet et personligt kunstværk af plader, som er malet i forskellige farver og skruet sammen til dette fine personlige kunstværk. Du kan naturligvis også gøre det mere simpelt end ovenstående kunstværk, ved at have en bordplade i en klassisk mørk træsort som teak, mahogni, bambus eller valnød.  Farverne passer godt til den lilla kulør og understreger den hyggelige stemning i spisekrogen.