Farver i køkkenet

Rum for rum

Farver i køkkenet

Farver i køkkenet


Køkkenet har to funktioner: at lave mad - og for nogens vedkommende også at indtage maden i dette rum. Begge funktioner ligger op til et rum, hvor der på én gang virker rent, men hvor det også er hyggeligt at opholde sig. Derfor er glatte og pæne overflader, som er nemme at rengøre ideelle i køkkenet. Vælg en farve og en maling, som hjælper til at opnå netop dette, når du sætter dit køkken i stand.

Se hvilke malinger du kan bruge i køkkenet

Farverne i køkkenet kan bruges til at gøre et standardkøkken mere spændende, enten ved at give væggene en flot farve, eller hvis du vil sætte dit eget præg på både vægge og køkkenelementer, kan du også male fronterne i køkkenet. Køkkenfronterne kan du enten vælge at male i samme farve som væggen, eller du kan vælge en farve, som matcher væggens farve. Selv om låger og væg kræver hver sin type maling, kan du sagtens få dem tonet i den samme farve, hvis du ønsker et ensartet og sammenhængende udtryk i køkkenet.

Med Dyrups 60-30-10 princip er det nemt at sætte farver sammen!
 

Et elegant køkken

 

En flot mørkeblå farve som Black Flame er smuk på både køkkenlåger og vægge. Køkkenet får et flot elegant udtryk, når den blå farve bliver sammensat med tilbehør i gyldne og rødbrune farver. Vælg fx en vandhane af et gyldent metal og andet køkkentilbehør, som service og skærebrædder, i materialer af ler og træ.

Hurtig makeover

 

Hvis du har et gammelt køkken, som du gerne vil give en hurtig makeover, kan du male både låger og håndtag i en sort farve som Whitby Jet og hænge en hylde eller et skab på væggen, som bliver malet i samme sorte farve. For at køkkenet ikke skal blive for mørkt, har vi i køkkenet på billedet valgt at male væggen hvid med malingen Dyrup Mat & Vaskbar. Dyrup Mat & Vaskbar er en mat maling, der tåler at du tørrer den over, og selv snavs fra madlavningen, som sovs og rødvin, kan vaskes af. Læs mere om Dyrup Mat & Vaskbar her!

Et køkken i lyse farver

 

Ønsker du et køkken i lyse farver, kan du sammensætte en palet af pastelfarver. Når du sammensætter flere forskellige farver, kan du bruge dem til at fremhæve køkkenets former, f.eks. en niche eller en skillevæg, som bliver fremhævet med en matchende farve. Farverne herunder giver, sammen med kobber stænkpladen og træhylder, liv og personlighed til de hvide meget enkle elementer i køkkenet.

Hyggelig stemning

 

Lilla kan bruges til at opnå en hyggelig stemning omkring spisepladsen i køkkenet. Farven Violet Verbena er en smuk lys støvet lilla, som er god til at skabe ro og hygge på én gang, og farven bliver ekstra smuk, når den sættes sammen med en bordplade i en af de lidt mørkere træsorter. På billedet har ejeren af køkkenet lavet et personligt kunstværk af plader, som er malet i forskellige farver og skruet sammen til dette fine personlige kunstværk. Farverne passer godt til den lilla kulør og understreger den hyggelige stemning i spisekrogen.