Farver i børneværelset

Rum for rum

Farver i børneværelset

Farver i børneværelset

I lang tid har de klassiske børnefarver været lyserød og lyseblå. Men som tiderne har ændret sig, så er der nu ikke længere farver, der kun er drengefarver og pigefarver.

Børneværelset er et af de rum i huset, der oftest har behov for at blive lavet om. Først fungerer rummet måske mest som puslerum, derefter sover barnet i tremmeseng, juniorseng, voksenseng og undervejs skal der oftest også gøres plads til et skrivebord.

Fra babyværelse til børneværelse


De første par år kan de voksne få lov at bestemme, hvordan børneværelset skal se ud, hvilke møbler der skal være i det, og hvilke farver der skal være på væggen. Når børnene bliver lidt større, kan det være sjovt at lade børnene selv bestemme vægfarven. De vil måske have en dinosaurgrøn eller et farverigt mønster på væggen. Når de bliver teenagere, så skal man nok ikke regne med at få lov at bestemme vægfarven, men så er de til gengæld blevet så store, at de selv kan lære at male en væg.
 

Neutrale og rolige farver til børneværelset


Det kan være fristende at male barneværelset i traditionelle drenge og pigefarver, som lyseblå og lyserød. Men det er ikke nødvendigvis de farver, der skaber mest ro i børneværelset. Så længe babyen er lille, er det vigtigt at børneværelset er et sted, der giver ro til forældrene, både i puslesituationer, men også når barnet skal sove. For at opnå en følelse af ro i rummet, kan du bruge afdæmpede varme farver til dette rum. Det kan f.eks. være brune nuancer. Møbler til opbevaring af tøj og legetøj kan være et loppefund eller et arvestykke, som kan males i en farve der passer til vægfarven i børneværelset. Nedenfor er skabet malet i samme farve som væggen i børneværelset. Farven hedder Cuppa Coffee

Se her hvordan du maler møbler

Varme og hyggelige farver til børneværelset

Når barnet bliver lidt større, kan du blive udfordret på dine kunstneriske sider. Barnet ønsker måske et mønster med flere forskellige farver eller et specielt motiv. Der er ikke et projekt, der ikke kan lade sig gøre, da Dyrups vægmalinger kan fås helt ned i de små størrelser spande. Det kan derfor være op til dig, om du vil male alle fire vægge i børneværelset samme farve, eller om du vil kombinere flere farver. Vil du lave et motiv på væggen er det også en mulighed, da du bare kan følge en skabelon, hvis du ikke er så sikker i det grafiske.

Se her hvordan du laver grafiske mønstre på væggen

Sammensæt et udvalg af barnets yndlingsfarver når du maler væggene, og mal eventuelt gulv og møbler i en neutral grå, så der kommer lidt ro på rummet, selv om der er brugt mange farver.

Få ro i værelset med farver

På børneværelset er der ofte mange farver grundet alt det legetøj som opbevares der. Men der er et enkelt tip, som du kan bruge, hvis du ønsker mere ro på indretningen i rummet: Brug én farve til både møbler og vægge, når du maler børneværelset! På den måde kommer der både lidt hygge i rummet i form af en farve, men den er samtidig med til at skabe ro omkring alle de andre ting der er i børneværelset. Blå farver er gode til at skabe denne ro, og det kan være alt fra den lyse til den helt mørke blå, som du kan bruge til dette formål.