Farver i hjemmekontoret

Rum for rum

Farver i hjemmekontoret

Hjemmearbejdspladsen


Hjemmekontoret er de sidste par år blevet en vigtig del af mange danske hjem.

I nogle hjem er der plads til at indrette et rum kun til dette formål, andre har hjemmekontoret som en integreret del af stue eller soveværelse. Ligegyldigt hvilken løsning man vælger, så er det vigtigt at området med hjemmekontoret passer ind i resten af boligens indretning og ikke mindst, at man føler sig godt tilrette, når man opholder sig på sin hjemmearbejdsplads.

Farver har stor indvirkning på vores humør og sindstilstand, og derfor kan valget af farver på vægge og møbler være med til at skabe en rar atmosfære på hjemmekontoret.
 

Kontor i stuen

Hvis man har behov for at placere sin hjemmearbejdsplads i sin stue, kan det være en god idé at vælge kontormøbler, som designmæssigt lægger sig op ad resten af stuens møbler, på den måde kommer skrivebordet til at virke, som en integreret del af stuen, når computeren er pakket væk.

Når der skal vælges vægfarve til kontorpladsen i stuen, bør man, ligesom med møblerne, tænke farven i området ind i stuens større sammenhæng. Mal gerne stue og kontorområdet i samme farve, så det bliver et sammenhængende rum uden for meget fokus på kontorpladsen, derved kan farven på væggen hjælpe til, at kontoret bliver en del af stuens møblement.
 

Den kreative arbejdsplads

Hvis man arbejder inden for de kreative fag eller blot har en fritidsinteresse, der kræver ekstra bordplads, så kan det være rart at indrette et separat rum til hjemmekontoret. Hvis kontoret har et rum for sig selv, kan man bedre lade sine projekter ligge fremme, så man kan gå til og fra opgaverne, og ikke skal pakke det hele væk, fordi rummet skal bruges til noget andet.

På den kreative arbejdsplads er der mulighed for at slå sig mere løs i sit farvevalg, især hvis hjemmearbejdspladsen ligger i sit eget rum. Leg med friske farver og tilsæt eventuel en neutral grå på en enkelt af væggene for at skabe balance i rummet.

Hvis møblerne er lavet af træ, kan det være flot at male dem i farver, der passer ind i rummet. F.eks. kan man male reolen i samme farve, som den væg den står op ad, så den næsten forsvinder og bliver en del af væggen.

Læs mere i 60-30-10 princippet om, hvordan du kommer i mål med sammensætning af forskellige farver.

Blå giver ro til arbejdet

Farven blå er kendt for at give ro, og derfor er det også en farve, der er populær at indrette med. Ikke mindst i hjemmekontoret, hvor man ofte har brug for at få ro på tankerne.

Både vægge og møbler kan males i de blå toner. Har du et skrivebord af ældre dato, kan det tilføres mange leveår endnu, ved at give det en gang maling og måske en ny farve. Hvis man vælger at arbejde med det blå tema, kan man vælge at male skrivebordet samme blå farve som væggen, men man kan også male det i en anden blå nuance, og måske male et felt på væggen over skrivebordet, som har samme farve, og dermed indrammer skrivebordspladsen.

Få mere inspiration til indretning med blå farver her! 

Et enkelt kontor

For mange mennesker behøver kontoret ikke at bestå af så mange elementer, da der blot skal være plads til en bærbar pc, og måske mulighed for at opbevare lidt dokumenter. Men med lidt farve på vægge og møbler, kan selv et simpelt set up blive forvandlet til en hyggelig og rar arbejdsplads.

Mal væggen i en farve, der får dig til at føle dig tilpas, og giv det enkle skrivebord en farve, der får det til at træde frem.

Opbevaring er vigtig på hjemmekontoret, da man ofte har papirer eller bøger, som skal bruges i arbejdet. Find nogle magasinholdere af træ og mal dem i en farve, der passer til resten af kontorets indretning, så har du altid, de ting du skal bruge lige ved hånden.