Farvetema - Blå farver

Brug blå nuancer i din indretning

Farvetema - Blå farver

Den blå farve er kendt for at skal skabe ro og balance, både når det kommer til de lyse og de mørke varianter. Måske er det referencen til de blå farver i naturen – himmel og hav – som får de fleste mennesker til at finde ro i de blå farver.
 
Der findes mange varianter af blå, lige fra den helt lyse, næsten hvide blå, til den dybe og mørke, næsten sorte blå. Derudover findes der også alle de petroleumsblå farver, som har en smule grønt i sig. Petroleumsfarverne findes fra de helt lyse og ud i de mørke, dybe udgaver.
 
I vores farvekort kan du se alle vores blå farver og finde den, der passer bedst ind i dit hjem.

Petroleumsblå

De petroleumsblå farver har i høj grad præget indretningstendenserne de seneste år, og der er ingen tegn på, at det kommer til at stoppe lige foreløbigt. Grunden er, at de petroleumsblå farver passer godt ind i en moderne indretning. Tilsat de rette møbler kan rummet få det rå og industrielle udtryk, som mange forsøger at ramme i deres hjem.
 
Hvis du vælger at male en eller flere vægge petroleumsblå, kan du eventuelt lege med forskellige glansgrader i samme farve, og dermed opnå et flot effekt. Går du efter at skabe et industrielt udtryk i dit hjem, kan du med fordel sætte den petroleumsblå væg sammen med rå møbler i metal. For et lidt blødere udtryk kan den blå  petroliumsfarve sættes sammen med grå og lyseblå. Smikebordet er lavet ved at male et felt på væggen og en hylde i samme farve - begge dele er malet med farven Underground Lake og stolen i Blue Jay Feather. Den samme lyseblå er brugt på skamlen med håndklæderne på billedet til højre, mens vægfarven er den flotte Turning Skies.  
 
Få et overblik over vores forskellige typer af maling her.

Blå farver i køkkenet

Mørkeblå køkkener har vundet meget frem. Hvis man ikke har lyst til at skifte hele sit køkken ud, men alligevel ønsker den blå farve, kan man i de fleste køkkener nøjes med at male lågerne blå og derved friske det gamle køkken op.
 
Hvis du gerne vil skabe et flot og sammenhængende udtryk i dit køkken, kan du male væggene samme blå farve som dine køkkenlåger – et modigt valg, som giver et elegant og eksklusivt udtryk.

Find den helt rigtige blå farve med Dyrup Farvevælger.

Sov godt

Dit soveværelse er et af de rum i dit hjem, hvor du opholder dig allermest. Derfor er det vigtigt ikke at nedprioritere soveværelsesindretningen. Hvis du indretter et roligt soveværelse, kan det blive nemmere og mere behageligt for dig at falde i søvn, ligesom det også er skønt at vågne op i et smukt rum.
 
Kan du godt kan lide et mørkt soveværelse, kan du overveje, om en dyb mørkeblå farve ville passe ind i dit soveværelse. Hvis du sætter den sammen med mørkerøde farver og bløde materialer, så opnår du en elegant og dekadent stemning i soveværelset.

Skab et roligt kontormiljø

Hjemmekontoret er et af de steder, hvor den blå farve rigtigt kan komme til sin ret. Med egenskaber som ro og fordybelse er den blå farve som skabt til at skabe gode omgivelser at arbejde i.
 
Selv hvis du gerne vil skabe et spil mellem farverne og bruger flere forskellige blå farver i hjemmekontoret, vil du stadig ende med et roligt og overskueligt udtryk. Uanset om du kun vil male en enkel væg, eller om du både vil male dine vægge og dine møbler, er farven blå din ven på hjemmekontoret. På billedet ovenover er reolen, skrivebordet, væggen, paneler og karme malet i farven Ceto. 
 
Er du klar til at male? Find din nærmeste Dyrup-forhandler.