Dyrup Mat & Vaskbar

En helt unik maling

Dyrup Mat & Vaskbar

Mal dig til flotte vægge, der tåler hverdagen

Intet hjem er pletfrit - hvad enten du har børn, husdyr eller blot en travl hverdag, så vil hverdagen kunne ses på dine vægge og somme tider vil det være nødvendigt, at tørre væggene af. Med Dyrup Mat & Vaskbar får du flotte matte vægge i glans 5, som tåler at blive tørret af, uden at der kommer blanke pletter. En egenskab der skiller sig ud fra traditionel vægmaling i glans 5 - de er typisk mere sarte overfor snavs og hyppig rengøring. Vi sat sat udvalgte familier til at teste Mat & Vaskbar - du kan læse hvad de synes om malingen her.

Smukke og slidstærke matte vægge

Normalt skal du vælge, om du vil have matte vægge eller slidstærke vægge – men med Dyrup vægmaling glans 5 – Mat & Vaskbar er det ikke længere tilfældet. Der er nemlig tale om en vaskbar maling med et smukt, mat udtryk. 

Man kan sige, at vi har taget det bedste fra begge verdener. Dyrup Mat & Vaskbar er ekstrem slidstærk og dækkende – og så er den smudsafvisende, hvilket betyder, at snavs og pletter let kan fjernes fra væggen.

Samtidig er det en unik vægmaling, idet væggen bevarer sin matte overflade, selv om du rengør den. Du kan altså vaske dine vægge igen og igen – de forbliver matte vask efter vask. Læs mere om den unikke vægmaling Dyrup Mat & Vaskbar - udover at være mat og vaskbar, så kan den naturligvis også tones i 1000vis af farver.

Find farveinspiration til din indretning her

Vaskbar vægmaling

Det er vigtigt, at dine vægge kan holde til din hverdag uden at se slidte ud efter at være blevet tørret af en enkelt gang eller to. Nogle rum stiller ekstra store krav til en malings slidstyrke. Stue og køkken er for eksempel rum, som bliver brugt meget, og hvor væggene gerne skal kunne tåle berøring og rengøring. 

I rum med meget trafik og aktivitet, så som gangarealer, er væggene ofte særligt udsatte for berøring og dermed også for snavs. Og så er der børneværelset – et rum, hvor væggene ofte udsættes for lidt af hvert. For at dit malerarbejde skal holde sig pænt så længe som muligt, anbefaler vi, at du vælger en vaskbar maling til disse rum.

 Find den helt rigtige farve med Dyrup Farvevælger.

Et fløjlsblødt udtryk

Matte vægge er meget moderne, og mange vælger den matte maling af æstetiske grunde. De matte vægge giver et smukt, blødt og roligt udtryk. Væggene kommer til at se næsten fløjlsagtige ud, da den matte maling ikke reflekterer lyset på sammen måde som maling med en højere glans. 

Én af udfordringerne ved at vælge en mat maling har traditionelt været, at væggene får blank overflade, når de berøres og rengøres. Dermed forsvinder det rolige og ensartede udtryk. En mat væg med blanke pletter kommer hurtigt til at se slidt ud. Derfor har matte vægge tidligere krævet en del vedligeholdelse sammenlignet med blanke vægge. 

 Er du i tvivl om, hvilken farve, du skal vælge? Find inspiration i vores store udvalg af farver

Se forskellen på almindelig vægmaling vs. Mat & Vaskbar

En ting er at sige, at vores maling er vaskbar – en anden ting er at vise det. Vi har derfor testet en almindelig mat vægmaling i glans 5 op imod Mat & Vaskbar, som også er glans 5. Væggen på venstre side af den røde streg herunder er malet med den almindelige vægmaling, mens højre side er malet med Mat & Vaskbar. Vi tester vægmalingerne med følgende tre produkter øverst er der smurt ketchup på væggen, i midten er det kulør og nederst er det farvekridt.

Tydelig forskel efter aftørring med fugtig svamp

Som det fremgår af billederne, er forskellen ikke til at tage fejl af. Hvis du skal male i et rum, hvor der er risiko for, at væggene bliver beskidte, er det derfor en god idé at vælge en vaskbar maling.