Farvetema - Gul

Gule farver i indretningen

Farvetema - Gul

Gul er en farve der forbindes med optimisme og glæde. Det er en farve der lukker solen og lyset ind i rummet, hvilket på alle måder er dejligt i et land hvor vintermånederne har mange mørke dage. Gul er dog også en farve som man skal vælge med omhu, da farven kan være så kraftig i sit udtryk at den ikke er velegnet til at bruge på væggene i et rum. Vælg derfor en gul farve som er helt lys og afdæmpet eller en gul som drejer over imod det mørke og næsten orange, hvis du skal bruge en gul på en hel væg, så får du den helt rette stemning i hjemmet.

Den sarte gule farve

En helt lys sart gul kan bruges til at lukke lyset ind i rummet uden at tage for meget opmærksomhed for resten af indretningen og dog tilfører den alligel stemning og liv. Tilsæt for eksempel lyse træsorter og grønne planter i indretningen for at understøtte den lette lyse naturlige stemning i rummet.

Den kraftige gule

Selv om gul er en smuk farve, så er det en farve der godt kan fylde rigtig meget, hvis man bruger den på en hel vægflade. Hvis man vil male hele vægge i gul, så er det vigtigt at vælge den helt rigtige gule farve, og sætter den ind i den helt rigtige sammenhæng med andre farver. Man kan sagtens bruge en kraftig gul på væggene, men det er en god idé at vælge en variant, der er tilsat en smule mørkt i toningen, så farven virker knap så kraftig i udtrykket. Her kan fx bruges en farve som Butterscotch Bliss  som er en på en gang kraftig og varm gul farve.

Børneværelset

Et af de rum der ligger op til leg og kreativitet i indretningen er børnenes værelser. I børneværelset kan man med fordel bruge gul og andre stærke farver til at sætte fokus på glæde og det gode humør. Mal fx et mønster på væggen. Del væggen op i felter og mal dem i hver sin flotte farve. På børneværelset kan det også være en god idé at male loppemøbler i stærke farver så de passer ind i det kreative legeunivers.

Læs mere om farver til børneværelset her.