Farvetema - Lilla farver

Brug lilla nuancer i din indretning

Farvetema - Lilla farver

Lilla er en farve, der kan bruges i mange forskellige rum i hjemmets indretning. Brug den på en eller flere vægge, eller mal et enkelt møbel lilla. Vær opmærksom på, at lilla er en farve, der kan virke meget forskelligt i et rum, alt efter om du går efter en lys eller mørk udgave.
 
Lilla bliver ofte opfattet som en feminin farve. Ved at tilsætte eksempelvis mørke træsorter og brune farver kan du dog sagtens nedtone det feminine udtryk. Sætter du lilla sammen med brune eller orange nuancer, kan du skabe et smukt, nutidigt retrounivers med referencer til 1970’erne.
 
Tag et kig i vores farvekort, og find den lille farve, der passer bedst ind i dit hjem.

En eller flere lilla vægge?

Lilla er ikke bare lilla, og det udtryk, der kommer i et rum med lilla vægge varierer alt efter om du vælger en lys eller en mørk version af farven. Hvis du vælger en lys lilla til én eller flere vægge i dit hjem, kan du opnå et fint, feminint og drømmende udtryk. Du kan sagtens male et helt rum lys lilla uden det virker voldsomt.
 
Vælger du derimod en mørk lilla farve, vil det virke mere dramatisk, hvis du maler alle fire vægge i rummet med den. En helt mørk lilla har noget herskabeligt over sig, og har du høje paneler, kan du male væggen over dem mørkelilla og dermed skabe et klassisk udtryk.
 
Er du vild med indretning? Find inspiration på vores inspirations- og trendsider.

Rum til ro og fordybelse

Den lilla farve har ry for at symbolisere det åndelige og det kreative. Måske er det fordi farven skaber ro og giver anledning til fordybelse. Hvis du har et rum i dit hjem, som du har dedikeret til meditation eller mindfulness, kan du med fordel bruge lilla i indretningen af det rum - det kunne også være badeværelset. Ovenfor er samme rum med 3 forskellige lilla nuancer som hver især giver et forskellige udtryk.  
 
Har du et yoga-rum eller -hjørne, kan du også overveje at bruge farven lilla i indretningen. Hvis du synes, at en lilla væg bliver for meget, kan du eventuelt male en stol eller en lille kommode i den lilla nuance, du bedst kan lide.
 
Find den helt rigtige lilla farve med vores farvevælger.

Skab glæde med lilla

Den lilla farve kan tilføre liv til et ellers kedeligt rum. Har du et rum, der mangler farve, kan et flot lilla møbel være en god kontrast. På den måde er farven med til at give rummet mere liv, personlighed og charme.
 
Du kan udtrykke noget meget forskelligt, alt efter hvilken nuance af lilla, du vælger til dit møbel, og alt hvilket møbel, du vælger at male. Har du et gammelt skab eller en stor kommode i træ, der trænger til en kærlig hånd – eller hvad med dine spisebordsstole? Uanset hvad, vil farven lilla skabe glæde, der hvor den bliver brugt.
 
Se vores forskellige typer af maling til træ og metal her.

Farver i børneværelset

Børn elsker farver, og børneværelset er derfor ofte det rum i boligen, hvor der er flest farver i indretningen. På børneværelset kan du virkelig slippe fantasien løs. Mal væggene i forskellige farver, mal mønstre på væggene, eller lav et farvetema på værelset, så vægge og møbler er malet i eksempelvis 5 forskellige nuancer af lilla. på billedet nedenfor er den mørkeste blå er Ceto, den lyse blå hedder Calm Voyage, den nederste lyserøde hedder Carli Carnation og den lilla hedder Sumptuous Suede
 
Du kan naturligvis også starte med et mindre projekt. Hvis du gerne vil hjælpe dit barn til at blive bedre tid at rydde op, kan du male skufferne på legetøjskommoden i forskellige farver – enten forskellige nuancer af samme farve eller helt forskellige farver. På den måde kan dit barn nemmere huske, hvor bilerne, dukkerne og farveblyanterne holder til.