Farvetema - Turkis

Turkis farver i indretningen

Farvetema - Turkis

Turkis farver er meget populære, når der skal vælges farver til hjemmets indretning. Både den helt lyse og de mørkere varianter af turkis er meget brugte. Måske er det associationen til havet, som den farve giver os, der gør den attraktiv. Den lyse turkis får os til at tænke på en sommerdag ved en eksotisk strand, mens den mørkere turkis kan lede tankerne hen på den ro, som vi ofte fyldes af, ved at kigge på et mørkt blågrønt hav.

Mix med rødlige farver

Turkis er god sammen med andre pastelfarver, ikke mindst de rosa og lyserøde nuancer, hvor der ved det rette mix kan skabes et positivt og friskt univers i indretningen. Du kan eksempelvis male skabene i soveværelset i en lys turkis og væggene i en sart lyserød, så vågner du hver morgen op til en positiv farveoplevelse, som kun kan gøre dig glad. 

I det hele taget er turkis nem at matche med rødlige farver, ikke kun lyserød, men også abrikos og mere orange inspirerende farver er flotte sammen med turkise nuancer. 

Turkise lofter

Det er blevet meget populært at male lofterne i en farve og her er turkise nuancer også meget velegnede. Brug f.eks. farven Oceans Myth på loftet, som er en turkis i den mørkere end af skalaen og tilsæt en lysere turkis som Julep Green på væggene, de to farver sammen skaber en flot og personlig stil i rummet. 

Man kan også vælge en helt mørk turkis til loftet som Sorcerer’s Spell, og så beholde væggene hvide. På den måde får loftets farve virkelig lov til at stå frem og skabe sit særpræg i rummet. 

Den mørke turkis - støvet eller dyb

Mørke turkis farver kan fylde meget i et rum, men ved at tilsætte lyse og lette møbler, kan man opnå et elegant udtryk i rummet, som ikke bliver for tungt. Leg med glansgraden på den mørke vægfarve. Hvis du vælger en helt mat vægmaling, som Dyrup Perfekt Finish, så opnår du en smuk og næsten fløjlsblød overflade.

Vintage i turkis farver

Mange forbinder lyse turkis farve med fortiden, og derfor er de lyse turkis farver også et godt valg til vintagemøbler, da det understreger stil og tone i møblerne. En lys turkis er også god til at fremhæve gløden i et vintage træmøbel, og det kan derfor anbefales at male væggen, bag en teak kommode eller andet træmøbel, i en lys turkis farve. 

En turkis farve til dig

Turkis farver findes i mange forskellige nuancer, der kan bruges i boligindretningen, og give det helt rette look til netop dit hjem. Se vores farveudvalg og få en turkis farve til dig og din boligindretning lige her!