Inspiration

DIY-projekt: Mal dit møbelForny dine loppefund og arvestykker med slidstærk maling

Mange arver møbler eller finder gamle møbler på loppemarkedet, som ved at få en ny farve kommer til at passe flot ind i et moderne hjem. Samtidig tilfører et ældre møbel ofte hjemmet noget sjæl og charme, som nye møbler ikke altid formår.

Når du svinger penslen over de gamle møbler, kan du med fordel bruge den nye slidstærke maling TRÆ & METAL Ekstra Stærk. Den er ideel til projekter hvor der stilles ekstra høje krav, som f.eks. paneler, døre, karme og ikke mindst møbler:

”Sagen er, at mange malede overflader skal kunne stå imod en hård behandling, ikke mindst møbler. De får nemt skrammer og ridser. Det kan undgås, hvis overfladen på malingen er så stærk som mulig,” siger vores farveekspert hos Dyrup, Annette Vraa.

Se forvandlingen
Her kan du se et par eksempler på, hvordan vi har leget med Årets Farve B56 Ametyst. Årets Farve kan tones i alle Dyrups malinger, og dermed også DYRUP TRÆ & METAL Ekstra Stærk, som bl.a. kan bruges til møbler. Farven på væggen er R63 Peber.Sådan gør du
Inden man går i gang med at male sit gamle møbel, er der et par ting, som man skal tage højde for, for at opnå det flotteste resultat. Alt efter om møblet i forvejen er malet, eller det aldrig har været malet før,  så er der to forskellige fremgangsmåder:


Det i forvejen malede møbel:
  1. Vask overfladen af med DYRUP Grundrens 
  2. Møblet slibes så overfladen bliver jævn og ensartet
  3. Hvis der nogle steder er bart træ, pga. slitage eller nedslibning, grundes områderne med DYRUP Spærregrunder
  4. Nu kan møblet males med DYRUP Træ & Metal Maling i den farve og glansgrad, som du ønsker

Et ikke malet møbel:
  1. Vask overfladen af med DYRUP Grundrens
  2. Slib møblet let
  3. Møblet grundes med DYRUP Spærregrunder, så nikotin og gamle olier ikke trænger igennem
  4. Når grunderen er tør, kan møblet males med DYRUP Træ & Metal Maling i den farve og glansgrad, som du ønsker


>> Se videoer for flere DIY guides og tips.