60-30-10 farver i harmoni

Farveharmoni 2021

60-30-10 farver i harmoni

Årets farveharmoni 2021
 

At finde de rigtige farver til sin bolig kan være en kunst. På denne side finder du inspiration med Årets farveharmoni 2021, som bliver trendsættende tendenser for boligindretningen i 2021. En sammensat farveharmoni kan hjælpe dig på vej i dine indretningsovervejelser.

Den toneangivende farveharmoni for 2021 består af farverne Transcend, Light Cherry Parade og Misty Aqua. De tre farver giver sammen en følelse af ro og balance. Vores hjem er vores base og oftes der, hvor vi finder tryghed og ro, så derfor er det oplagt at vores indretning og farvevalg understøtter denne følelse.

Farver skaber stemning

Transcend er en smuk lys brun farve, som har en lille smule rødligt skær og derfor tilfører rummet lidt varme. Den er nem at arbejde med og kan, ligesom grå farver, bruges som en neutral i indretningen, da den passer sammen med mange andre farver. Derfor er den god både som en basisfarve og en tilbehørsfarve i hjemmet.

Light Cherry Parade er en farve som er inspireret af terrakotta farverne, som vi ser rigtig meget i boligmoden netop nu. Den har varme og dybde og dens udtryk varierer, alt efter hvilke farver den sættes sammen med og fungerer flot sammen med både lyse og mørke farver.

Misty Aqua er en frisk pastel som tilfører liv og lys til rummet den bliver brugt i. Den er også super smuk, når den sættes sammen med mørke træsorter som fx teak og palisander og kan være med til at understrege en retrostil. 

Mal med flere farver

For at gøre det nemmere for dig at indrette med farver, kan du lade dig guide af Dyrup's 60-30-10 princip. Det er et værktøj til at arbejde med flere farver i hjemmet, så du opnår balance mellem farverne i rummet.
Vælg tre farver, brug den ene farve på 60% af rummets store overflader - for eksempel en farvet væg, lad næste farve fylde 30% af rummet evt. en sofa og den sidste farve på 10% af rummets mindre accessories, puder, tæpper, vaser o.l. Med denne teknik opnår du nemt en smuk balance i boligen, uden du skal være bange for at bruge farver i indretningen.

På billederne her på siden kan du hvordan Farveharmonien 2021 ændrer karakter alt efter hvordan de 3  trendfarver vægtes. Det er muligt at skrue op og ned for harmoniens intensitet ved at ændre på hvilken farve du bruger som den største og den mindste farve. Bruger du Transcend som hovedfarve – altså 60% - får du et roligt minimalistisk udtryk i hjemmet, skruer du op for Misty Aqua får du et lidt mere levende og frisk udtryk, mens Light Cherry Parader understreger en mere varm og boheme agtig stil.
Læs mere om 60-30-10 princippet her.