Farvetema - Brun

Brug brune farver i din indretning

Farvetema - Brun

Brun er en farve der er meget forskellig i sit udtryk, alt efter om man vælger en mørk eller en lys beige udgave. Men ligegyldig hvilken farve brun man vælger, så er de brune farver medvirkende til at skabe ro omkring indretningen.

De lyse brune farver som vi ofte kalder beige, er smukke i den minimalistiske skandinaviske indretning. De beige farver kan bruges, som en neutral i indretningen, der er med til at give lidt mere liv end en grå neutral farve ville gøre det.

Brug neutrale brune farver i stedet for grå

En lysere brun farve som Talavera PPG1018-5 kan bruges på samme måde som en neutral grå. Den fungerer godt til sætte stemningen i et helt rum eller til at markere et særligt område i et større rum, som her på billedet, hvor farven Talavera er brugt til at indramme spisestueområdet. Den giver en utrolig hyggelig og varm stemning i rummet sammen med træmøblerne og den brændte brune Gingercake PPG1069-7 og den dybe mørke tyrkise Wave Of Mystery PPG1148-7

Brune nuancer med stemning af strand og drivtømmer

De brune farver er også velegnet til huset badeværelser og mindre toiletter, da de tilfører en varm og hyggelig atmosfære til rummene som ofte er flisebelagte. En lys farve som Discover skaber et elegant skandinavisk udtryk i rummet, når den sættes sammen med enkle sorte elementer og møbler. Mørkere nuancer kan også give rummet et helt særligt udtryk som er værd at udforske. Husk, du kan købe farvetestere hos din Dyrup forhandler, hvis du skulle være usikker på farvevalget inden du kaster dig igang med at male hele rummet. 

Hulestemning med mørkebrune nuancer

De mørkebrune farver tilfører rummet en dekadent cosy stemning og hvis du vil skabe et hyggehjørne eller lidt hulestemning i rummet, så er mørkebrune farver ideelle. En mørk brun tilsat lidt rød som i farven Bold Brandy, er god til at skabe netop denne varme atmosfære i rummet. Vil du undgå at den mørke farve bliver for dominerende, kan du tilsætte en lys farve, som fx Snug, på en af de andre vægge i rummet.

Bruger du mørkebrune farver i et lille rum, som fx i et lille køkken uden så meget lysindfald, vil det give rummet karakter og særligt hvis du vælger at male hele rummet inkl. rør, døre og paneler i samme farve. På den måde får du camoufleret rør og andet du måske ikke så gerne vil have fokus på. 

Bemærk dog, at de mørke farver fremtoner mere mørke, des mindre lysindfald der er i rummet. Lyset har med andre ord stor indflydelse på de brune farvers fremtoning. De to rum på billedet er begge malet med samme brune farve Bold Brand - forskellen er at der til venstre er meget kraftigt lysindfald og på billedet med køkkenebordet til højre, er der nærmest ingen dagslys.   

Brun i samspil med pasteller

De lyse brune farver har en varm og rolig effekt på rummet - selv når de sættes sammen med lidt kraftigere farver. De lyse brune farver er gode til at skabe ro og balance i samspil med med kraftigere farver, på samme måde som en neutral grå kan gøre det. På billedet har man skabt en hyggelig stemning i soveværelset ved at bruge de 3 farver fra Årets Farveharmoni 2021 efter "60-30-10 princippet". Den neutrale, men varme, Transcend er sat sammen med den mere terracotta inspirerede Light Cherry Parade og den lyse mintfarvede Misty Aqua.