Årets Farve 2022

Olive Sprig

Årets Farve 2022

Årets farve 2022
 

I 2022 var der fokus på naturen, når vi skal vælge farver til hjemmet. Er du på udkig efter ny farveinspiration til dit hjem med pastelfarver og jordnære nuancer, så er Årets farve 2022 fra Dyrup måske lige dig. Årets farve 2022 hedder Olive Sprig PPG1125-4. Olivenkvist er den direkte oversættelse af den støvet grønne farve, der bringer lys og balance ind i de rum, hvor den bruges. Der er naturligvis også en Årets farve i 2023, og den kan du læse meget mere om her.
 

Olivengrøn Anno 2022


Den olivengrønne farve Olive Sprig har associationer til det yndefulde spæde forår, hvor naturen springer ud, og solens første varme stråler glimter legende mellem bladene. Med Olive Sprig kan du bringe lidt af naturens ro ind i hjemmets hjerterum, da en pastel grøn farve giver en behagelige atmosfære og kan benyttes i både køkkenet og soveværelset.

Leg med liflige pastelfarver

Olive Sprig er en støvet grøn farve, der harmonerer smukt med andre sarte pastelfarver. På billederne her på siden har vi kombineret den olivengrønne farve med en fin lyserød og en kornagtig brunlig nuance. De tre farver giver et let og feminint udtryk i indretningen.  Gå på opdagelse i vores digitale farvekort, hvor du finder andre pastelfarver, du kan sammensætte i din indretning.

De helt lyse nuancer bliver ekstra elegant,når væggene males helt matte uden lysreflektioner - prøv for eksempel vores nye ultimative og helt matte vægmaling DYRUP Perfekt Finish, der sikrer et ensartet og helt refleksfrit mat resultat.

Mal med flere farver

For at gøre det nemmere for dig at indrette med flere farver, kan du lade dig guide af Dyrup's 60-30-10 princip. Det er et værktøj til at arbejde med flere farver i hjemmet, så du opnår en afstemt farvebalance i rummet.

Vælg tre farver, brug den ene farve på 60% af rummets store overflader - for eksempel farvede vægge - lad næste farve fylde 30% af rummet evt. en sofa og den sidste farve på 10% af rummets mindre accessories, puder, tæpper, vaser eller lignede. Med denne teknik opnår du nemt en smuk balance i boligen, uden du skal være bange for at lege med flere farver i indretningen.

Årets Farve Olive Sprig får mere karakter, når den sættes sammen med andre farver. Det er muligt at skrue op og ned for harmoniens intensitet ved at ændre på hvilken farve, du bruger som den største og den mindste farve. Bruger du den pastel grønne som primærfarve – altså 60% - får du et roligt minimalistisk udtryk i hjemmet. Skruer du op for den lyserøde Rose Souffle, får du et lidt mere levende og dristigt udtryk, mens Bulgur Wheat tilfører varme og ro.

Læs mere om 60-30-10 princippet her, eller få mere inspiration med Farvetrends.