Viden

Mat & Vaskbar: En helt unik vægmalingDyrup Mat & Vaskbar – en helt unik maling


Matte vægge giver et flot og roligt udtryk, men de kan være sarte overfor snavs og rengøring. Med Dyrup vægmaling glans 5 – Mat & Vaskbar får du flotte matte vægge, som ikke får blanke pletter af at bliver tørret af igen og igen. 

Find din nærmeste Dyrup-forhandler her!
 Et fløjlsblødt udtryk


Matte vægge er meget moderne, og mange vælger den matte maling af æstetiske grunde. De matte vægge giver et smukt, blødt og roligt udtryk. Væggene kommer til at se næsten fløjlsagtige ud, da den matte maling ikke reflekterer lyset på sammen måde som maling med en højere glans. 

Én af udfordringerne ved at vælge en mat maling har traditionelt været, at væggene får blank overflade, når de berøres og rengøres. Dermed forsvinder det rolige og ensartede udtryk. En mat væg med blanke pletter kommer hurtigt til at se slidt ud. Derfor har matte vægge tidligere krævet en del vedligeholdelse sammenlignet med blanke vægge. 

Er du i tvivl om, hvilken farve, du skal vælge? Find inspiration i vores farvekort.


 

Vaskbar maling


Det er vigtigt, at dine vægge kan holde til din hverdag uden at se slidte ud efter at være blevet tørret af en enkelt gang eller to. Nogle rum stiller ekstra store krav til en malings slidstyrke. Stue og køkken er for eksempel rum, som bliver brugt meget, og hvor væggene gerne skal kunne tåle berøring og rengøring. 

I rum med meget trafik og aktivitet, så som gangarealer, er væggene ofte særligt udsatte for berøring og dermed også for snavs. Og så er der børneværelset – et rum, hvor væggene ofte udsættes for lidt af hvert. For at dit malerarbejde skal holde sig pænt så længe som muligt, anbefaler vi, at du vælger en vaskbar maling til disse rum.

Find den helt rigtige farve med Dyrup Farvevælger.


 

Smukke og slidstærke matte vægge


Normalt skal du vælge, om du gerne vil have matte vægge eller slidstærke vægge – men med Dyrup vægmaling glans 5 – Mat & Vaskbar er det ikke længere tilfældet. Der er nemlig tale om en vaskbar maling med et smukt, mat udtryk. 

Man kan sige, at vi har taget det bedste fra begge verdener: Dyrup Mat & Vaskbar er ekstrem slidstærk og dækkende – og så er den smudsafvisende, hvilket betyder, at snavs og pletter let kan fjernes fra væggen.

Samtidig er det en unik maling, idet væggen bevarer sin matte overflade, selv om du rengør den. Du kan altså vaske dine vægge igen og igen – de forbliver matte vask efter vask.

Find inspiration til din indretning i vores inspirations- og trendbrochurer.  


 

Test: En almindelig, mat vægmaling vs. Dyrup Mat & Vaskbar


En ting er at sige, at vores maling er vaskbar – en anden ting er at vise det. Vi har derfor testet en almindelig mat vægmaling i glans 5 op imod Mat & Vaskbar, som også er glans 5. Venstre side af væggen herunder er malet med den almindelige vægmaling, mens højre side er malet med Mat & Vaskbar. 
 
 
Øverst: Ketchup, i midten: Kulør og nederst: Farvekridt.

 
Efter aftørring med fugtig svamp.


Som det fremgår af billederne, er forskellen ikke til at tage fejl af. Hvis du skal male i et rum, hvor der er risiko for, at væggene bliver beskidte, er det derfor en god idé at vælge en vaskbar maling. 


Vil du have nyheder fra Dyrup? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her!